Treinen rijden weer van en naar Schiphol, wel verstoring tussen Utrecht en Amersfoort

De treinen rijden weer van en naar Schiphol, wel is er een andere verstoring tussen Utrecht en Amersfoort. (Foto: Treinenweb)
De treinen rijden weer van en naar Schiphol, wel is er een andere verstoring tussen Utrecht en Amersfoort. (Foto: Treinenweb)

De treinen van en naar Schiphol rijden deze ochtend weer na een storing dinsdagavond. Volgens de NS kan zo zijn dat her en der een trein korter is dan gepland, maar er is vannacht hard gewerkt om de treinen weer via de dienstregeling te laten rijden.

Vanwege een communicatiestoring bij ProRail konden er vanaf dinsdag einde middag geen treinen rijden van en naar Schiphol, omdat er geen communicatie mogelijk was tussen de treinverkeersleiding en machinisten. Ondanks de storing konden er rond 18.00 uur wel Sprinters naar de luchthaven rijden. Door de storing in combinatie met diverse incidenten, waaronder een defecte trein bij Utrecht en een aanrijding van een vrachtwagen met een spoorbrug bij Heemstede, hadden reizigers in onder andere Utrecht en Amsterdam helaas nog de hele avond last van hinder op het spoor. Nadat de storing technisch was verholpen, reden er later op de avond steeds meer treinen.

Sinds vanmorgen rijdt het treinverkeer in Utrecht, Amsterdam en van en naar Schiphol zoals gepland. Enkele treinen reden echter nog niet op de juiste lengte, wat in de loop van de ochtend werd verholpen. Vanwege een defecte wissel rijden er er sinds deze ochtend minder treinen tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal. NS en ProRail raden reizigers aan om de reisplanner te raadplegen voor vertrek. Naar verwachting zal dit nog de hele dag duren.

Reizigers die van, naar of langs Schiphol reizen wordt eveneens aangeraden om van te voren hun reis goed te plannen in de NS-app. Vanwege werkzaamheden in de tunnelbuizen, door aannemers in opdracht van ProRail, rijden er tussen 2 en 8 oktober minder treinen via de luchthaven. De reisbeperkingen gelden ook voor het weekeinde van 14 en 15 oktober.