Treinverkeer in Randstad ontregeld door verstoringen

Het treinverkeer in de Randstad is dinsdagavond ontregeld door meerdere verstoringen. (archieffoto) (Foto: Treinenweb)
Het treinverkeer in de Randstad is dinsdagavond ontregeld door meerdere verstoringen. (archieffoto) (Foto: Treinenweb)

Treinreizigers in de Randstad en daarbuiten hebben dinsdagavond last van vertraging. Deze is ontstaan nadat het treinverkeer bij Schiphol verstoord werd door een communicatiestoring. Daarna vonden er twee andere incidenten plaats waardoor het treinverkeer nog verder ontregeld werd.

Als gevolg van een storing in het communicatiesysteem bij Schiphol, die zich aan het einde van de middag voordeed, reden er geen treinen van en naar de luchthaven, en raakte het treinverkeer rondom Amsterdam ontregeld. Hoewel deze storing inmiddels is opgelost, blijven er nog steeds problemen bestaan vanwege een treinincident bij Utrecht op dinsdag en een vrachtwagen die tegen een spoorbrug op het traject naar Haarlem reed. Op Schiphol zouden er momenteel geen Intercity's rijden, en de spoorbrug bij Haarlem wordt naar verwachting om 22:15 weer vrijgegeven.

De NS waarschuwt dat reizigers de hele avond nog rekening moeten houden met vertraging. Onder meer logistieke problemen door drie incidenten zorgen momenteel voor hinder. "Treinen staan daardoor op de verkeerde plaats en personeel kon niet op de plekken komen", zegt een NS-woordvoerder tegenover Nu.nl. Het advies voor reizigers is om de reisplanner in de gaten te houden.