European Sleeper stopt vanaf 10 december ook op Schiphol Airport

De European Sleeper nachttrein op Rotterdam Centraal. (Foto: Ronald Claessen)
De European Sleeper nachttrein op Rotterdam Centraal. (Foto: Ronald Claessen)

De nachttrein van European Sleeper naar Berlijn zal vanaf 10 december ook een stop maken op station Schiphol Airport. Dat heeft de nachttrein-exploitant officieel bekend gemaakt. Het gaat enkel om de heenreis naar Berlijn. Reizigers kunnen op de luchthaven dan drie keer per week op de trein naar Berlijn stappen.

De trein zal dan om 22:11 een stop maken op de Schiphol Airport, uiteindelijk komt de trein om 06:20 aan in Berlijn Hbf en om 06:27 in Berlijn Ostbahnhof, het nieuwe eindpunt van de trein. De trein zal alleen op de heenreis naar Duitsland een stop maken op Schiphol. Op de terugweg wordt het station overgeslagen omdat een stop niet in de dienstregeling past. De trein rijdt op dat moment tijdens de drukke ochtendspits. De boekingsmodule van de vervoerder is inmiddels al voorzien van het nieuwe vertrekstation.

European Sleeper

De European Sleeper nachttrein vertrekt vanaf station Brussel Zuid en stopt op de route naar Berlijn op de stations: Antwerpen Centraal, Roosendaal, Rotterdam Centraal, Den Haag HS, Amsterdam Centraal, Amersfoort, Deventer en Bad Bentheim, en vanaf 10 december dus ook na Den Haag HS op Schiphol, waarna de trein ook stopt op Berlijn Hbf en Berlijn Ostbahnhof als bestemming heeft. Later zal de nachttrein ook door gaan rijden naar Dresden en Praag.