Minder overlast op Den Haag Centraal door verhuizen van bankjes

De overlast op Den Haag Centraal is afgenomen door onder meer de verhuizing van zitbankjes. (Foto: NS)
De overlast op Den Haag Centraal is afgenomen door onder meer de verhuizing van zitbankjes. (Foto: NS)

De overlast op Den Haag Centraal lijkt de kop te zijn ingedrukt, nu de zitbankjes achter de poortjes zijn gezet. Eerder was er op het station nog sprake van een 'onbeheersbare situatie' met diverse delicten zoals agressie tegen reizigers en personeel, winkeldiefstal en vervuiling van het station door daklozen.

Aangezien extra toezicht niet voldoende geholpen heeft, zijn de bankjes die aan de zijkant in het station stonden nu verhuisd naar binnen de poortjes. De bankjes werden voorheen veel gebruikt door daklozen die er op lagen te slapen. Omdat daklozen niet over een geldig vervoersbewijs beschikken, worden de bankjes nu enkel nog door reizigers gebruikt. De NS laat weten dat het verplaatsen van de bankjes niet de juiste oplossing is, maar dat het wel heeft gezorgd voor een afname van de overlast. De bankjes zullen hier blijven staan.

Om reizigers buiten de poortjes zitplek te bieden zijn er speciale zitstenen geplaatst. Deze kunnen onmogelijk gebruikt worden om op te slapen, maar bieden wel minder comfortabel zitgemak.