Litouwen bestelt elektrische en batterijaangedreven Stadler Flirt

Stadler heeft een order binnengehaald voor de levering van elektrische en batterij-elektrische FLIRT treinen voor de Litouwse spoorweg operator LTG Link. Dit is het eerste contract van Stadler contract in Litouwen.

LTG Link schaft 15 Flirt batterij-treinstellen aan voor de regionale diensten, en 13 elektrische Flirt Intercity treinstellen. De 15 batterij-elektrische Flirt Akku stellen hebben een bereik van 100 km waarvan er 11 een bereik van 70 kilometer hebben. Ze moeten de huidige dieseltreinen gaan vervangen die momenteel op de niet-gelectrificeerde lijnen rijden.

Bij het ontwerpen van treinen voor LTG Link hebben de ontwerpers van Stadler zich grotendeels gefocust
op reiscomfort en state-of-the-art voertuigdesign. Comfortabele stoelen, een aangename inrichting en een bistro moeten gaan zorgen voor een hoog comfort tijdens langeafstandsreizen.

Volledig elektrische Intercity-uitvoering

De negen FLIRT Intercity elektrische treinstellen zijn eenheden van vijf delen. Ze bieden plaats aan maximaal 200 passagiers, waaronder 16 passagiers in de eerste klas. Elk voertuig biedt plaats aan 14 tot 30 fietsen. Een ruime bagageruimte en een drempelvrij toilet bevinden zich ook in het treinstel. Er komt ook een bistrogedeelte aan boord van het voertuig, waar passagiers een maaltijd kunnen bestellen.

De zes FLIRT batterij elektrische treinstellen met een lengte van meer dan 65 meter zullen bestaan uit drie delen met een speciale Power Pack-voor de batterijen. Elk voertuig biedt plaats aan maximaal 128 passagiers heeft plaats voor 6 tot 30 fietsen. Ook is er een snackautomaat aanwezig waar reizigers een lekkere hap of drankje uit kunnen halen.