Van 8 juli tot 16 juli geen treinverkeer van en naar Almelo

Van 8 juli tot 16 juli is er vanwege spooronderhoud geen treinverkeer van en naar Almelo. (Foto: NS)
Van 8 juli tot 16 juli is er vanwege spooronderhoud geen treinverkeer van en naar Almelo. (Foto: NS)

Van zaterdag 8 juli tot en met zondag 16 juli werkt ProRail aan het spoor bij station Almelo. In deze periode is er daardoor geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Almelo. NS en Blauwnet zetten bussen in.

ProRail vernieuwt circa 2,6 kilometer spoor op station Almelo. Het ballastgrind, de dwarsliggers en de spoorstaven worden vernieuwd. Ook werkt ProRail aan de bovenleiding en worden er verschillende wissels vervangen. De bestrating, keerwanden en meubilair op het perron worden tevens vervangen.

Reisadvies

Reizigers naar Deventer vanuit de richting Hengelo krijgen het advies om via Zutphen te reizen. Er wordt geadviseerd voor vertrek de Reisplanner te checken en rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Tussen Rijssen, Almelo en Hengelo rijdt NS snelbussen. Blauwnet zet bussen in tussen Hengelo en Wierden en tussen Almelo en Mariënberg. Deze bussen stoppen op alle tussengelegen stations.

Voor internationale reizigers zet NS speciale bussen in die rijden tussen Rijssen en Bad Bentheim en tussen Almelo en Hengelo en Bad Bentheim. In Bad Bentheim kunnen zij verder reizen per trein. De bussen zijn herkenbaar aan de routekaart achter de voorruit.

Een uitgebreid overzicht van werkzaamheden op alle treintrajecten in Nederland kan je hier vinden.