Van 16 juni tot 18 juni hinder rond Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden

Van 16 juni tot 18 juni is er hinder rondom Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb)
Van 16 juni tot 18 juni is er hinder rondom Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden. (Foto: Treinenweb)

Van 16 tot en met 18 juni voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor rond Amsterdam Centraal. Vanwege de werkzaamheden kunnen er in deze periode geen treinen rijden tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel en Haarlem en Amsterdam Sloterdijk. Er worden door NS stop- en snelbussen ingezet.

Aannemer Swietelsky gaat de wissels en sporen weghalen om perrons tussen sporen 7 en 8 te kunnen verlengen. Daarnaast voert VolkerRail reguliere onderhoudswerkzaamheden uit aan de Singelgrachtbrug en aan de twee beweegbare bruggen die aan de oostkant van het station liggen. naarnaast voeren zij groot onderhoud uit aan de wissels en aan de bovenleiding bij Dijksgracht. Als alles klaar is sluiten we de nieuwe sporen en bovenleiding weer aan en passen we het treinbeveiligingssysteem aan op de nieuwe situatie.

Ingrijpende spoorvernieuwing rondom Amsterdam

De komende zeven jaar wordt door ProRail in en om station Amsterdam Centraal hard gewerkt. De perrons worden verbreed en verlengd en er komt een extra fietsenstalling met ruim 8500 plekken bij. Deze gaat aansluiten op een nieuwe oostelijke reizigerstunnel die drie keer zo breed wordt gemaakt en die NS gaat voorzien van winkels. Aan de oostkant van het station worden de Oostertoegangsbruggen vernieuwd en bouwt ProRail een ongelijkvloerse kruising bij de Dijksgracht zodat treinen niet op elkaar hoeven te wachten.

De verwachting is dat het aantal treinreizigers op station Amsterdam Centraal stijgt van 200.000 naar 275.000 per dag in 2030. Er is meer ruimte nodig voor reizigers én voor meer treinen. Ook voor het goederenvervoer komt meer ruimte. Zo verbinden we Amsterdam met de rest van Nederland, en Nederland met de rest van Europa.

Reisadvies

Tussen Amsterdam Sloterdijk en Leiden Centraal is het advies om te reizen via Schiphol Airport. NS adviseert reizigers om voor vertrek de Reisplanner of de NS app te raadplegen voor een aangepast reisadvies op maat en rekening te houden met gewijzigde vertrektijden en vertreksporen inclusief extra reistijd. Er worden door NS stop- en snelbussen ingezet.