Stoomtreintjes van Haagse Stoomgroep West Zuiderpark mogen weer rijden

 (Foto: Stoomgroep West Zuiderpark )
(Foto: Stoomgroep West Zuiderpark )

Stoomgroep West Zuiderpark in Den Haag heeft het groene sein gekregen van keuringsinstantie TÜV om weer hun stoomtreintjes te laten rijden, waarbij publiek van harte welkom is. Vanaf zondag 4 juni kunnen bezoekers weer genieten van een ritje met de stoomtreintjes bij de stoomgroep.

In het begin van april moesten de treintjes van de Haagse stoomgroep aan strengere eisen voldoen, waardoor ze tijdelijk niet ingezet mochten worden. Aangezien ze werden beschouwd als attracties, moesten de treintjes voldoen aan dezelfde veiligheidseisen als andere attracties. De orgamisatie geeft aan dat dit gelukt is. Stoomgroep West Zuiderpark deelt het nieuws op haar Facebook-pagina: "Goed nieuws, na de afgelopen weken heel veel stukken te hebben geschreven, zaken te hebben aangepast en veel gesprekken te hebben gevoerd is ruim een week geleden de TÜV langs geweest voor een ingebruikname keuring. Vandaag kregen wij het goede nieuws te horen dat we definitief zijn goedgekeurd'.

Vanaf zondag 4 juni kunnen jongeren en ouderen weer hun hart ophalen om een ritje maken met de vele treinen die er op dit mini-spoor rijden. Ze openen hun deuren vanaf 11:30 uur. Het is belangrijk op te merken dat kinderen onder de 120 cm alleen onder begeleiding van een volwassene mogen meerijden.