De hele dag geen treinen tussen Enschede en Gronau vanwege ontspoorde trein

Een passagierstrein van Deutsche Bahn is woensdagavond in Enschede ontspoord doordat de trein tegen een omgevallen boom is aangereden. Mogelijk zouden de weersomstandigheden ervoor hebben gezorgd dat de boom het spoor blokkeerde.

De bergingswerkzaamheden van de Duitse trein bij Enschede duren vermoedelijk nog de hele dag, meldt spoorbeheerder ProRail. Het treinverkeer tussen Enschede en Gronau ligt hierdoor gedurende de hele dag plat. Voor zover bekend, is er niemand gewond geraakt. Volgens ProRail zijn de voorbereidingen voor het hersporen van de trein afgerond, maar duurde het langer dan verwacht door de positie van het treinstel. "De kraan kon niet dicht genoeg bij de trein komen", aldus ProRail.

De spoorlijn wordt bediend door de Duitse verkeersleiding. Omdat het op Nederlands grondgebied is, zorgt ProRail in samenwerking met de hulpdiensten wel voor de afhandeling van het incident.

Het treinverkeer zal volgens de NS omstreeks 18.30 uur weer rijden. De Duitse vervoerder DB Regio zet op het traject vervangend busvervoer in voor de getroffen reizigers.

Archieffoto: Treinenweb
Archieffoto: Treinenweb