Vanaf zondag 9 december weer rechtstreekse treinen tussen Roosendaal en Puurs

Vanaf zondag 9 december zullen er weer rechtstreekse treinen rijden tussen Roosendaal en Puurs. Hiermee is de overstap op het grensstation van Essen komen te vervallen. Op het traject zullen gemoderniseerde treinstellen van het type MS-75 (ook bekend als 'varkensneus)' worden ingezet.

De tijdelijke overstap in de Belgische grensplaats Essen werd in mei van dit noodzakelijk, omdat de vervoerder NMBS geen voldoende treinenstellen meer beschikbaar had welke toegelaten zijn in Nederland. Vanwege de ombouw van de MS-75 treinstellen, die op dat moment nog geen Nederlandse toelating hadden, waren er onvoldoende treinstellen om deze dienst voor te zetten. In Essen werd daarom gebruik gemaakt van een ander type trein welke geen toelating voor het Nederlandse spoor heeft. Tussen Roosendaal en Essen reed een enkele oude MS-75 trein.

Eerder deze week hield de NMBS nog een slag om de arm of er nog treinen tussen Roosendaal en Essen konden rijden met ingang van de nieuwe dienstregeling op 9 december. Er werd verwacht dat er tijdelijk busvervoer zou worden ingezet. Nu de toelating voor de treinen rond is, is van een overstap of van busvervoer geen enkele sprake meer. Inmiddels is de NS-reisplanner al aangepast, de Belgische planner van de NMBS momenteel nog niet.

De nieuwe treinen zijn moderner, hebben een reisinformatiedisplay, en hebben betere zitplaatsen. Ook is de kleurstelling gewijzigd van bordeaux-rood naar lichtgrijs, waarvan de deuren een rode contrasterende kleur hebben.

Foto: Treinenweb
Een vernieuwde MS-75 op station Roosendaal die inmiddels toegelaten is. Deze trein werd vorige maand door onbekende redenen al tijdelijk ingelegd in een rit tussen Essen en Roosendaal.
(Foto: Treinenweb)