Fotogoederentrein ZLSM

Het komt niet zo vaak voor dat je bij de Zuid Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) een goederentrein in actie kunt volgen.

Ter gelegenheid van het 80-jarige NVBS-jubileum organiseert de SNM, mede op initiatief van de Afdeling Zuid Limburg en in samenwerking met de ZLSM op zaterdag 28 mei een goederentrein met "stoom" in het heuvelachtige Limburg. De excursie begint om 10.10 uur in Kerkrade-Centrum. Eén van de rijvaardige stoomlocomotieven zal een goederenstam (treinlengte 400 meter!) eerst richting Kerkrade en vervolgens naar Schin op Geul trekken. Met de railbus wordt u naar de mooiste fotopunten langs de lijn gevoerd. Schijnvertrekken en fraaie doorkomsten staan garant voor een uniek programma voor de echte spoorwegliefhebber. Er is gelegenheid om tijdens de excursie de werkplaats te bezoeken. De fotorondrit eindigt om circa 16.00 uur in Simpelveld. Hierna wordt met de railbus nog een slag naar Vetschau gemaakt, voordat deze de deelnemers terugbrengt naar Kerkrade (aankomst om ongeveer 18.00 uur).

Aanmelding is mogelijk door vòòr 8 mei het deelnemingsgeld over te maken op bankrekening 62.74.54.771 van de Stichting SNM te Urmond. Het deelnemingsgeld bedraagt € 20 (code ZL) voor leden, € 12,50 voor jongeren t/m 24 jaar (code ZLJ) en € 25 voor niet leden (code ZLI). Wilt u daarbij uw lidmaatschapsnummer, uw huisadres, e-mailadres en de excursiecode vermelden.

Het maximaal aantal deelnemers is 100. Bij overtekening gaan leden vóór niet leden.

Datum: za 28 mei 2011