Opening busbrug Zwolle

Op zaterdag 9 februari wordt de nieuwe busbrug in Zwolle officieel door topman Pier Eringa van ProRail overgedragen aan de gemeente Zwolle. Speciaal voor dit moment vinden er deze dag diverse activiteiten op en rond de brug plaats.

In de ochtend is de brug de plek waar een hardloopevenement zal worden gehouden. Voor kinderen t/m 12 jaar is er een route van circa 2 km. De start van de Kidsrun is om 10.00 uur. Iedereen die ouder dan 12 jaar is, kan een of twee rondjes van circa 3 km over onder andere de busbrug en het nieuwe busstation hardlopen. De start hiervan is om 10.30 uur. De inschrijfronde is inmiddels al afgelopen. De brug is tijdens dit moment niet voor publiek bereikbaar.

Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kun je vrij over de busbrug en het nieuwe busstation lopen en genieten van bussen in verschillende soorten, maten, kleuren, vormen en jaartallen. Bijvoorbeeld een Saurer 4 uit 1950, GVA 22 uit 1968, Nefkens 55 uit 1979 en VAD 3931 uit 1988

Elke bus is een bezienswaardigheid, maar sommige bussen zijn extra bijzonder omdat er deze middag singer-songwriters, theatermakers en verhalenvertellers in optreden. Krijg je het koud? Dan warm je je lekker op in de grote tent of aan de lekkernij die je bij foodtrucks kunt kopen.
Muziek

Overdag kun je op en rond het festivalterrein genieten van muziekoptredens, maar van 17.00 tot 20.00 uur wordt het echt een muzikaal feest! Of je nu houdt van bekende liedjes in een nieuw jasje, Hollandse meezingers, rapmuziek, Nederlandse funk, hiphop of pop of liever zelf je eigen karaokelied uitzoekt: kom, zing en swing mee!

Vanuit de reizigerstunnel kom je met de trap of lift op het nieuwe busstation en op de busbrug. Het advies is om wandelend of op de fiets naar het station te komen. Je fiets parkeer je het meest gemakkelijk aan de Hanzelandzijde. Kom je toch met de auto? Dan kun je die tegen betaling parkeren in een van de parkeergarages aan de Hanzelaan.

Bron: Gemeente Zwolle

Foto: ProRail
Foto: ProRail

Datum: za 9 feb 2019