Dag van de Architectuur over Stationsgebied Utrecht

Het aantal inwoners groeit al jaren in fors tempo, steeds meer mensen nemen de trein, de fiets en de auto en Utrecht Centraal was te klein voor het aantal reizigers. Daarom is vanaf 2009 de schop in de grond gegaan voor het stationsgebied van Utrecht Centraal. Dat was hard nodig, wat de druk op de historische binnenstad is hard toegenomen.

Inmiddels is de nieuwe OV-terminal als station al af, en is het stationsgebied voor een groot deel veranderd. Maar ook de komende jaren wordt er flink gewerkt aan verschillende projecten. De eerste resultaten zijn nu zichtbaar zoals TivoliVredenburg, het Stadskantoor, de nieuwe entree van Hoog Catharijne, station Utrecht Centraal, de Moreelsebrug en de Kinepolis Bioscoop. Andere projecten zijn nog volop in ontwikkeling, onder andere het Jaarbeursplein, het Stationsplein en de grootste fietsenstalling ter wereld eronder, Rijkskantoor de Knoop en het World Trade Center.

Om alle geinteresseerden op de hoogte te brengen over de stand van zaken zijn er presentaties, maquettes en lezingen.

Het Informatiecentrum Stationsgebied is tijdens de Dag van de Architectuur tussen 10:00 – 13:00 geopend. Maquettes en film geven een beeld van het Station en omgeving in 2030.

Zie het programma op deze site.

Foto: R. Claij
De nieuwe OV-terminal op Utrecht Centraal die nu een goed aansluitend knooppunt is trein en bussen. (Foto: R. Claij)

Datum: za 17 jun 2017