De Stoomtrein Dagen

Op 8 augustus 1837 begon de Nederlandse spoorweggeschiedenis. De kooplieden L.J.J. Serrurier en R. de Chevalier en de civiel-ingenieur W.C. Brade verkregen op die dag de concessie voor de aanleg en exploitatie van een spoorlijn tussen Amsterdam en Haarlem.

De zomervakantie begint bij de Miljoenenlijn traditioneel met het organiseren van de Stoomtreindagen Simpelveld op zaterdag 12 en zondag 13 juli 2014. En dit jaar staan de Stoomtreindagen in het kader van de viering van 175 jaar spoorwegen in Nederland.

Naast de uitgebreide dienstregeling met nostalgisch eigen- én gastmaterieel zal er een ruime variëteit aan (trein)activiteiten worden aangeboden. Op en rondom het museumstation van Simpelveld kunt u terecht voor tal van kinderactiviteiten, zoals een ritje op een kleine, maar ook grote locomotief. De werkplaats is opengesteld voor het publiek, en in onze loodsen vind een grote een hobby- en spoormarkt plaats. Stoom wordt afgewisseld met diesel, dus de ultieme dag voor de treinenliefhebber.


Kinderactiviteiten

Ook onze kleine gasten worden verwend. Zo zijn er diverse kleine rondrijdende (stoom)treinen, nostalgische spellen, een springkussen en een speciale kinderspeurtocht. Ontwerp je eigen kinderkaartje, ravot in onze pannakooi of rijdt mee op een échte locomotief !

Werkplaats en depot

Onze werkplaats en depot is tijdens de Stoomtreindagen speciaal opgengesteld voor publiek. Hier wordt dan gedemonstreerd hoe de stoomlocomotieven kolen en water nemen, of laat onze vrijwilligers uitleg geven over hun activiteiten.
Onthulling Brandwagen

Op zaterdagavond 12 juli wordt onze geheel gerestaureerde Brand's Bieren goederenwagenwagon uit 1944 onthuld. Restauratie vond plaats met financiële ondersteunung van bierbrouwerij Brand met hulp van vrijwilligers van VDL-Nedcar.

Informatie en Prijzen

Prijs
Volwassenen: € 15,-
Kinderen 3 t/m 11jr.: € 5,-
Kinderen t/m 2jr.: Gratis

Openingstijden
Zaterdag 12 juli: 12.00 - 20.00u
Zondag 13 juli: 10.00 - 18.00u

Locatie:
ZLSM / De Miljoenenlijn
Stationsstraat 20-22
6369 VJ  Simpelveld
 

Datum: za 12 jul 2014 t/m vr 13 jun 2014