Opendag bouw opstelterrein 'De Vork'

Bezoekers krijgen op zaterdag 15 juni een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen bij het nieuwe opstelterrein 'De Vork' in Groningen.. Strukton Rail, de bouwer van het opstelterrein, zorgt met de samenwerkende partners, toekomstige gebruikers en opdrachtgever ProRail voor een mooi programma dat bezoekers een kijkje geeft in de veelzijdige wereld van spoorbouw en -onderhoud.

Naast dat men kan zien hoe het opstelterrein in aanbouw is, staan er op het terrein spoormachines die van dichtbij bekeken mogen worden en zijn er lasdemonstraties. Daarnaast komen nieuwe technologieën in spoorbouw en -onderhoud aan bod en via Virtual Reality is te ervaren hoe het terrein er uitziet wanneer het klaar is.

Hoe ontwerp je een spoor? Hoe voorspel je onderhoud aan sporen? Ecologie, wat is dat? Hoe onderhoud je een trein? Welke nieuwe treinen gaan er op de regionale lijnen rijden? Wat staat er te gebeuren in het project Groningen Spoorzone? Allemaal vragen waar medewerkers van Strukton, Arcadis, Antea Group, Molhoek CCT, Arriva Nederland, Flux Partners en ProRail graag antwoord op geven op een unieke locatie.

Bezoek

Bezoekers zijn op zaterdag 15 juni welkom tussen 10:00 en 16:00 uur. Studenten en technische professionals zijn ook op vrijdag 14 juni welkom tussen 10:00 en 16:00 uur.

De ingang van de Strukton bouwplaats bevindt zich aan de Rouaanstraat 39 in Groningen. Er is parkeergelegenheid naast het ketenterrein; bezoekers worden ter plekke naar de parkeerplaats gewezen.

Foto: Webcam ProRail
(Bron: Strukton, Foto: Webcam ProRail)