Treinenweb reed mee met Serious Request '09

Vrijdag 18 december 2009 was het zover, de aftrap voor de 3FM Serious Request 'Glazen Huis' actie in Groningen, waarin de drie dj's: Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaerts zich een week lang laten opsluiten is begonnen. Die middag om tien voor één zijn ze vanuit Hilversum naar Groningen afgereisd in een reguliere trein welke voor een deel afgehuurd was voor de mensen van 3FM. Aan de zijkant was tevens ook simpele bestickering aangebracht.

De verslaggever van Treinenweb was erbij en reed vanaf Amersfoort mee. Bij binnenkomst van de erg drukke trein (Koperloper viertje; de 4238) bleek een deel van de eerste klas coupe's voor de 3FM medewerkers en dj's gereserveerd te zijn. De coupe was speciaal voor hun omgetoverd tot een Serious Request stijl met daarin voorzien diverse posters en een klamboe waarmee in de ontwikkelingslanden Malaria tegen gehouden wordt. Dit is tevens ook het doel van de Serious Request actie, welke uiteindelijk 7,1 miljoen heeft opgeleverd.

Tijdens de reis ging 3FM DJ Giel Beelen in de trein in een enkele andere publiekelijk toegankelijke coupe koffie uitdelen. Waarschijnlijk vanwege de drukte hebben ze het maar bij één coupe gelaten aangezien de tweede klas (waar de reporter zich bevond) niets meekreeeg van de actie. Wel werd er omgeroepen dat er geld ingezameld zou worden in de trein. Helaas heeft de Treinenweb-reporter daar ook niks van gemerkt..

In Groningen op het eindpunt van de trein stapten de DJ's en divers 3FM personeel de trein uit waarna een hele menigte fotografen en verslaggevers hun foto's en verslag konden maken.

Nadat de mensen van 3FM het station hadden verlaten richting het Glazen Huis konden reizigers weer gebruik maken van de eerste klas coupe's van de trein om vervolgens weer richting Schiphol te reizen. De bestickering aan de buitenkant bleef er wel opzitten nadat de coupe weer ontdaan werd van zijn tijdelijke Serious Request interieur.

Drukte in de door 3FM gereserveerde treincoupé

De 3FM Serious Request trein.

Giel Beelen, Gerard Ekom en Annemieke Schollaerts (niet op de foto) in Groningen

Foto's: Treinenweb

Fotogalerij

Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Toegevoegd op:
Aar