Liefde in de LoveTrain

Op woensdag 21 maart hebben 31 singles een interessante treinreis gemaakt door ons land. 16 mannen, 15 vrouwen, een presentator, en nog eens zo veel persmensen zaten die dag in de trein.

Treinstel 273 van het Spoorwegmuseum was van binnen en van buiten omgedoopt tot "Love Train".

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de trein de woensdag voor Valentijnsdag zou gaan rijden, maar door het barre winterweer en de moeilijke bezetting op het spoor op dat moment is de rit uitgesteld. Bijna 6 weken later was het zo ver.

Uw reporter was één van de gelukkigen die een middagje mocht socialisen in de Love Train.

De genodigden waren van harte welkom om zich te verzamelen in de Eerste Klasse wachtkamer van het Spoorwegmuseum om 11:00 uur. Daar werden ze bewapend met een naambadge, kladblok en pen. Na een voorlichting van de hoofdconducteut van treinstel 273 werden we naar de trein begeleid. Daar stonden de inmiddels via NS welbekende Nick & Simon klaar om van ons de tickets aan te nemen, en de heren te voorzien van een glaasje champagne. Na een korte introductie van de enthausiaste uitsmijter vertok de trein richting Driebergen.

Na ruim een kwartier wat houterig te hebben zitten babbelen met een ruim 25 jaar oudere dame waarmee ik totaal geen relationele klik had kwam de uitsmijter met het bericht dat het speeddaten zo zou beginnen. De bedoeling was dat de "koppels" steeds 4 minuten de tijd hadden om zich te charmeren van elkaar. De mannen hadden daarna één minuut de tijd om te wisselen; met de klok mee te draaien naar de volgende dame. Op deze manier kwamen alle mannen één keer bij alle dames.

De route was als volgt:
- Vertrek om 11:45 vanuit Station Utrecht Maliebaan (Spoorwegmuseum)
- Driebergen-Zeist
- Utrecht Centraal
- Amersfoort
- Stroe (hier werd de trein voorzien van verse hapjes en drankjes)
- Deventer
- Zuthpen
- Arnhem
- Utrecht Centraal
- Driebergen-Zeist
- Aankomst om 15:30 Station Utrecht Maliebaan (Spoorwegmuseum)

Fotogalerij