NS zet langere treinen in op Bevrijdingsdag

Op Bevrijdingsdag zet de NS langere treinen in om reizigers naar de vele festivals te brengen. (Foto: Nummer 12)
Op Bevrijdingsdag zet de NS langere treinen in om reizigers naar de vele festivals te brengen. (Foto: Nummer 12)

Op 5 mei viert Nederland Bevrijdingsdag. Om zo veel mogelijk feestvierders per trein naar de grootste Bevrijdingsfestivals te brengen, rijdt de NS op diverse trajecten langere treinen. De NS zet ook extra personeel in om reizigers te begeleiden.

Deze dag worden er festivals gehouden in: Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Assen, Almere, Leeuwarden, Wageningen, Groningen, Haarlem, Roermond, Zwolle, Utrecht, Vlissingen en Rotterdam.

Geen feestdag, geen korting

Omdat Bevrijdingsdag dit jaar geen officiële feestdag is, is het voor reizigers met een abonnement niet mogelijk om de hele dag met korting te reizen. Zo is het dus niet mogelijk om deze dag vrij met Weekend Vrij te reizen. Enkel als het jaartal deelbaar is door het getal vijf, dan is het een officiële feestdag die ook bij NS geldt. De eerstvolgende keer is dus over twee jaar in 2025.

Studenten met een StudentenOV kunnen die dag met een weekabonnement op 40 procent korting reizen en met een weekendabonnement vrij reizen.

Reisadvies

Festivalgangers worden aangeraden om vooraf de NS Reisplanner te checken voordat ze op reis gaan. Daarnaast wordt hen geadviseerd rekening te houden met grote drukte op de trajecten richting de grootste Bevrijdingsfestivals, zoals Zwolle en Haarlem. Op het traject Nijmegen - Oss 's-Hertogenbosch rijden er vanwege werkzaamheden treinvervangende bussen tot en met 8 mei.