NS rijdt dit jaar op 27 april weer de Oranjedienstregeling

De NS rijdt 27 april weer de speciale Oranjedienstregeling. (Foto: NS)
De NS rijdt 27 april weer de speciale Oranjedienstregeling. (Foto: NS)

Op donderdag 27 april viert Nederland weer massaal Koningsdag. De NS rijdt daarom traditiegetrouw tijdens zowel Koningsnacht als Koningsdag weer de speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen.

Op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam meer en langere treinen. Daar waar we minder reizigers verwachten, kan het voorkomen dat er tijdens Koningsdag minder treinen rijden. De NS zet extra personeel in om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden. Ook ProRail spant zich in door extra personeel in te zetten op zowel de treindienstleiding als de hulpverlening op het spoor, wat de incidentenbestrijding genoemd wordt.

Koninklijk bezoek Rotterdam

De Koninklijke familie bezoekt dit jaar Rotterdam, ook het station wordt daarom volledig in Koningsdagsfeer gebracht. Vanaf nu is de speciale Oranjedienstregeling verwerkt in de NS Reisplanner. De NS heeft een speciale website in de lucht gebracht met handige informatie rond het bezoek van de Koninklijke familie.

Voorbereid op reis

Advies aan reizigers is om de tijd te nemen voor de reis en voor vertrek de NS-App of Reisplanner op ns.nl te raadplegen. Reizigers zonder abonnement kunnen in- en uitchecken met hun bankpas of mobiel bankieren-app op hun smartphone. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf. De grootste drukte wordt verwacht rond de steden Amsterdam, Eindhoven, Breda, Alkmaar, Arnhem, Zwolle en Rotterdam waar de Koninklijke familie op bezoek komt.

Amsterdam

Koningsdag Amsterdam trekt naar verwachting circa 200.000 bezoekers die per trein naar de stad reizen. De vrijmarkten en festiviteiten in het centrum zijn via station Amsterdam Centraal te bereiken. Bezoekers aan de diverse dance-events reizen via het dichtstbijzijnde station. Zie hiervoor de informatie op onze site. Station Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park zijn net als andere jaren op Koningsdag gesloten. Bezoekers aan Loveland reizen via station Amsterdam Amstel en die aan de RAI en het Olympisch Stadion via station Amsterdam Zuid.

Internationale treinen

De aankomst- en vertrekstations van internationale treinen zijn op Koningsdag ongewijzigd. Reizigers vanuit Amsterdam die een vliegtuig moeten halen of met de internationale trein gaan reizen, raden wij aan om tijdig op pad te gaan vanwege de drukte

Alcoholbeleid en bagagekluizen

Om misdragingen te voorkomen wordt er op de stations in de winkels geen alcohol verkocht. Alcoholhoudende dranken zijn die dag ook niet toegestaan in de treinen en op de stations. Op station Amsterdam Centraal en Breda zijn de bagagekluizen gesloten. De maatregelen gelden vanaf 26 april 19.00 uur tot 28 april 7.00 uur.