Vrouw kilometerslang meegesleurd na beknelde hand tussen deur van Duitse trein

Een treinstel van de WEE, die de treinen aan de lokale spoorwegmaatschappij levert. (Foto: Dwulfing)
Een treinstel van de WEE, die de treinen aan de lokale spoorwegmaatschappij levert. (Foto: Dwulfing)

Een 39-jarige vrouw is in Duitsland zwaargewond geraakt nadat haar hand vast kwam te zitten tussen de deuren van de trein. De vrouw zou aan de verkeerde kant van de trein uitgestapt zijn, maar toen ze terug in de trein wou stappen was het te laat. Ze werd vervolgens kilometers lang meegesleurd.

Het onfortuinlijke ongeval vond maandagavond plaats in de trein van Donauwörth (Beieren) en Aalen (Baden-Württemberg), ten noordwesten van München. Nadat de conducteur de beknelde hand van de vrouw ontdekte heeft hij direct de trein vlak voor station Nördlingen met de noodrem tot stilstand gebracht. De lokale media meldt aan de hand van een politie verklaring dat de vrouw gewond was 'aan voeten, benen en bovenlichaam'. Na het ongeval is ze overgebracht naar een ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe het herstel inmiddels verlopen is.

De politie vermoedt dat de vrouw aan de verkeerde kant van de trein uitgestapt zou zijn. "Toen ze de fout blijkbaar opmerkte en weer in de trein wilde stappen, ging de treindeur dicht", luidt de verklaring. "De trein zette zijn reis voort en sleepte de vrouw blijkbaar kilometers mee". Omdat er volgens de verklaring maar vijf reizigers in de trein zaten heeft niemand het ongeluk zien gebeuren.

Weser Ems Eisenbahn

De lokale media hebben gemeld dat het om een oud rijtuig ging die gebouwd is tussen de jaren 1966 en 1975. Deze rijtuigen zouden niet voorzien zijn van een mechanisme dat zou moeten beperken dat de deuren aan de andere kant geopend zouden kunnen worden. De treindienst wordt gereden door spoorwegmaatschappij Go-Ahead Bayern die rijtuigen van de Weser Ems Eisenbahn zou hebben gehuurd.