Station Woerden krijgt vanaf half mei een StationsHuiskamer

De stationshal van Woerden waar over enkele maanden een StationsHuiskamer zal worden gebouwd. (Foto: Treinenweb)
De stationshal van Woerden waar over enkele maanden een StationsHuiskamer zal worden gebouwd. (Foto: Treinenweb)

Het wachten op de trein zal op station Woerden vanaf half mei aangenamer worden. Dan zal er een nieuwe stations Huiskamer worden geopend. Momenteel zit in de stationshal een Kiosk-winkel gevestigd. Die zal begin mei sluiten om vervolgens een make-over te krijgen naar de StationsHuiskamer.

Een woordvoerster van NS kon eerder al tegenover Treinenweb.nl bevestigen dat de huidige wachtruimte aan de centrumzijde van het station bij de nieuwe StationsHuiskamer wordt toegevoegd. De nieuwe ruimte wordt net als voorheen beheerd door een medewerker, en zal bedoeld zijn om het verblijf tijdens het wachten op het station aangenamer te maken. Ook kunnen er (warme) drankjes, tussendoortjes en snacks worden gekocht. Een consumptie tijdens het verblijf in de ruimte is niet verplicht, en er komt een ruimte waar reizigers kunnen lezen en werken, die ook voorzien is van stopcontacten en gratis wifi. Ook komt er een gratis openbaar toilet.

Vergunningen

Aanvankelijk was het de bedoeling in het afgelopen najaar de StationsHuiskamer te realiseren, maar de ombouw zou volgens NS-woordvoerster Elvira van der Vis vertraagd zijn geweest omdat er nog op de vergunningen moest worden gewacht. "Die zijn nu binnen. Begin mei gaan we verbouwen en half mei moet alles klaar zijn en kunnen de reizigers terecht in de StationsHuiskamer."

StationsHuiskamer

De StationsHuiskamer is een formule van de NS, waarmee wordt ingespeeld op de behoefte van de reiziger om ook op kleinere stations op een prettige plek te verblijven. Ook biedt de faciliteit de service om een deur-tot-deur advies voor de reiziger te bepalen. De wachtkamer annex winkel is inmiddels op 26 stations te vinden, waaronder Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Hoogeveen, Alphen aan den Rijn, Meppel en Bilthoven.

Station Woerden aantrekkelijker

De StationsHuiskamer is niet het enigste wat het station van Woerden aantrekkelijker zal maken. Sinds afgelopen weekend is in de ruimte waar tot medio 2021 de Döner Company zat, een filiaal van SushiPoint geopend waar je sushi kan afhalen, maar ook kan laten bezorgen.

Ook zal in de toekomst het station en het stationsgebied op de schop gaan. De gemeenteraad van Woerden heeft al enkele jaren de ambitie om de logistieke knoop te ontrafelen, de stad beter met elkaar te verbinden en het station een uitnodigende entree te geven. Ook wordt er gesproken over een voetgangersbrug over het spoor. Momenteel bevindt dit project zich in een stedenbouwkundige visie. Later dit jaar moet er meer inzicht komen over de uiteindelijke toekomstige plannen.