DB Regio presenteert KISS dubbeldekstreinen voor Sleeswijk-Holstein

De DB Regio in Duitsland heeft de nieuwe KISS-dubbeldekstreinen van Stadler gepresenteerd. De treinen zullen vanaf januari volgend jaar in dienst komen op de Elektronetz Ost, ten noordoosten van Groot-Hamburg.

De bestelling van de dubbdeldekstreinen werd in juni 2019 bekend gemaakt. Toen was er sprake dat de treinen vanaf december in dit jaar zouden gaan rijden, echter vanwege leveringsproblemen bij de treinbouwer, enkele tussentijdse aanpassingen en de coronacrisis is de eerste officiele rit een maand opgeschoven

Vanaf de indienststelling duurt het drie maanden voordat alle 18 dubbeldekstreinen klaar zijn voor hun diensten Hamburg - Lübeck - Travemünde. De treinstellen hebben een maximumsnelheid van 160 km/u, bieden 810 zitplaatsen per trein en hebben een instaphoogte 760 mm.

Nadat alle KISS-dubbeldekstrein in dienst zijn, worden vanaf mei 2023 ook de Flirt Akku treinen gelanceerd in Sleeswijk-Holstein. Deze bestelling werd in juli 2019 bekend gemaakt. Vanaf eind 2023 zullen er oplaadportalen op de trajecten komen waar deze trein in de deelstaat Sleeswijk-Holstein zal rijden.