NS door het stof na het overslaan van Arnhem Centraal door ICE

Opnieuw hebben twee ICE-treinen station Arnhem Centraal overgeslagen. (Foto: Rob Dammers)
Opnieuw hebben twee ICE-treinen station Arnhem Centraal overgeslagen. (Foto: Rob Dammers)

Opnieuw heeft een ICE-trein de afgelopen week twee keer zonder aankondiging station Arnhem Centraal overgeslagen. Het ging om de ICE naar Basel die een enkele keer per dag rijdt. Dat schrijft de Gelderlander.

Nadat veel gedupeerden hun klacht via Twitter naar de NS hebben geuit is de vervoerder door het stof gegaan. Het is niet de eerste keer dat ICE-treinen naar het buitenland onverwacht de grote stations Utrecht Centraal of Arnhem overslaan. De fractie GroenLinks had eind augustus ook al Kamervragen gesteld tegenover Sigrid Kaag (D66) van Financiën. Volgens de NS was de drukte toen te wijten aan veel defect materieel en de populairiteit van het Duitse 9-euro-ticket.

NS gaat door het stof

Een woordvoerder van de NS erkent tegenover De Gelderlander dat het op beide dagen is misgegaan. Volgens haar waren de treinen bij vertrek ‘de helft korter dan gebruikelijk’: "Daardoor zat de ICE direct al vol." Ze wist niet wat de reden was dat de treinen korter waren dan gepland. De gestrande reizigers zijn echter wél opgevangen, aldus de woordvoerder. "Waar mogelijk hebben we geprobeerd om tickets om te boeken. Maar we begrijpen dat het niet in alle gevallen meer mogelijk was, dat is heel vervelend."