NS verbetert overstap in Sittard

De NS verbetert de overstap op station Sittard. (Foto: Rob Dammers)
De NS verbetert de overstap op station Sittard. (Foto: Rob Dammers)

De NS heeft de overstap voor reizigers van en naar Heerlen vanuit de richting Eindhoven per direct verbeterd. Door een kapotgereden spoorbrug bij Sittard, moeten reizigers overstappen op station Sittard. Die aansluiting was eerst niet altijd optimaal.

Na overleg tussen NS, Arriva en ProRail is het gelukt hier een oplossing voor te vinden. De treinen komen nu zoveel mogelijk op hetzelfde perron of een aangrenzend perron aan. Wel raad ze NS reizigers aan om de reisplanner te raadplegen.

Beschadigde spoorbrug

Op 15 juli reed een vrachtauto tegen een spoorbrug in Sittard waardoor de constructie van de spoorbrug zodanig beschadigd werd dat nog maar één van de twee sporen die over de brug lopen, te gebruiken is. Daarom kunnen er tussen Roermond en Sittard minder treinen rijden omdat al het treinverkeer over één spoor moet. Dat veroorzaakte de aanpassing in de dienstregeling waardoor sommige reizigers hun aansluitingen misten. Door de aanpassing stopt de stoptrein van Arriva uit Kerkrade vanaf vandaag weer op het middenperron waardoor de korte aansluitingen op de Intercity van NS goed te halen is.

Reizigersvereniging Rover Limburg had geklaagd over de overstap. Na overleg is het nu dus gelukt om de overstaptijd voor sommige reizigers flink te verkorten. Voor andere reizigers is het overstappen makkelijker omdat ze bij het overstappen geen lange afstand meer hoeven te overbruggen op het station.

Eind september wordt de schade aan de spoorbrug hersteld waardoor beide sporen tussen Sittard en Roermond weer gebruikt kunnen worden. Vanaf dan kan de normale dienstregeling weer gereden worden.