Ingang station Amsterdam Zuid later geopend door miscommunicatie

De stationshal van Amsterdam Zuid (Foto: Henk Bezemer)
De stationshal van Amsterdam Zuid (Foto: Henk Bezemer)

Reizigers op station Amsterdam Zuid stonden donderdag in de vroege ochtend voor een gesloten station. Omdat de rolluiken nog dicht waren konden de reizigers niet bij hun trein komen of het station verlaten. Dat meldt het AD.

Het probleem was niet dat de sleutel zoek was, maar door miscommunicatie met het beveiligingsbedrijf. Omdat de roldeuren pas geleden nog stuk waren was er afgesproken dat  een beveiligingsbedrijf de ingang niet hoefde te openen. Echter sinds woensdag was het rolluik weer gerepareerd waarna die weer 's nachts naar beneden is gegaan. Het beveiligingsbedrijf bleek echter nog niet op de hoogte van de reparatie waardoor reizigers voor een gesloten hek stonden.

Andere uitgang

"Het is dus niet zo dat er een sleutel kwijt was, het ging om miscommunicatie", laat een woordvoerder van NS weten  tegenover het AD. "Dat is natuurlijk heel vervelend, want de kans dat je daardoor je trein mist is natuurlijk groot." Hoeveel reizigers er de dupe waren van de gesloten ingangen is niet bekend. "Maar het zal qua omvang mee hebben gevallen, vanwege de vroegte en de vakantieperiode." Uiteindelijk werd de ingang een driekwartier later geopend dan normaal.

Wel benadrukt de NS dat er aan de Parnassusweg nog een zij-ingang is."Maar als je niet weet dat daar een ingang is, vind je die niet zo snel." De NS laat weten dat ze nog duidelijker zullen aangeven dat er een zij-ingang is.