Deutsche Bahn zet wervingstrein in voor vrouwelijke collega's

De Deutsche Bahn wil meer vrouwelijk personeel aannemen en is een wervingsactie gestart door voor het eerst een speciale Female-ICE trein in te zetten op het traject München naar Berlijn.

Tal van maatregelen hebben nu al effect: ruim 3.000 vrouwen kregen in het eerste kwartaal een baan aangeboden, bijna drie procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook het aandeel vrouwen in sollicitaties is hoger dan een jaar geleden.

De arbeidsmarkt trekt aanzienlijk aan, terwijl Deutsche Bahn in het kader van de Strong Rail-strategie nog steeds op zeer hoog niveau personeel aanwerft. Alleen al dit jaar wil DB opnieuw 21.000 nieuwe medewerkers aan boord halen.

De trein werd  woensdagmorgen in München uitgezwaaid door de Beierse staatssecretaris voor Gezin, Arbeid en Sociale Zaken, Ulrike Scharf, en Ulrike Haber-Schilling, bestuurslid van de DB Regio en lid van het vrouwennetwerk. Ook burgemeester Franziska Giffey en Martin Seiler, hoofd Personeelszaken en Juridische Zaken bij DB, waren aanwezig op het hoofdstation om de bijzondere ICE in Berlijn te verwelkomen.