Makers van SpoorwegenTV komen met film over revisie van Motorpost

De Motorpost waarover de film gaat. (Foto: Stichting 2454 Crew)
De Motorpost waarover de film gaat. (Foto: Stichting 2454 Crew)

De makers van de documentaires van SpoorwegenTV komen met een film waarin de revisie van de Motorpost posttrein van de Stichting 2454 CREW gevolgd wordt. Hierin wordt het project van begin tot eind gevolgd.

De camera’s van productiebedrijf Vortical volgde dit project 2 jaar lang waarin te zien is dat de oude, geplukte en in slechte staat zijnde motorPost 3029 optisch én technisch weer in topconditie gebracht werd, en weer net als vroeger de toenmalige kleurstelling van de PTT Post weer terug kreeg.

Stichting 2454 CREW is de club achter de restauratie van diverse oude Nederlandse treinen. Zo is deze trein inmiddels al op het spoor te vinden en wordt deze regelmatig ingezet voor het vervoer van lichte goederen. De officiële naam van de trein is 'Plan mP', wat ook de titel van deze 40 minuten durende film is.

De film wordt exclusief uitgebracht op het videoplatform FlickBox, en de kosten voor het bekijken zijn 6 euro. Het productiebedrijf benadrukt dat de kleine mini-documentaires op SpoorwegenTV uit zullen worden blijven gebracht en gewoon gratis te bekijken blijven. Sinds kort zijn deze ook op de zender ONS te zien.

De film 'Plan mP' duurt ongeveer 40 minuten en is hier te vinden. Liefhebbers kunnen de film in 4K-resolutie bekijken. Voor wie meer wilt weten over de film is er een trailer beschikbaar.