NMBS schaalt weer op naar oude dienstregeling

De NMBS schaalt weer op naar de oude dienstregeling met meer treinen. (Foto: NMBS)
De NMBS schaalt weer op naar de oude dienstregeling met meer treinen. (Foto: NMBS)

De Belgische Spoorwegen (NMBS) hebben aangekondigd dat ze vanaf maandag 21 februari weer geleidelijk meer treinen zullen laten rijden. Vanwege het hoge ziekteverzuim besloot het spoorbedrijf om vorig jaar begin december treinen te schrappen.

Volgens de NMBS zullen ze vanaf 21 februari weer 96 procent van haar treinen laten rijden. Het gaat om enkele S-treinen (Sprinter) en P-treinen (Piekuur) die weer terug in de dienstregeling komen. Een aantal andere intercity en S-treinen komen op een later moment weer terug in de dienstregeling. De vervoerder heeft alle wijzigingen vermeld op hun website.

Nederlandse Spoorwegen

Vanwege het hoge ziekteverzuim rijdt de NS sinds januari ook minder treinen. Momenteel rijdt er 85 procent van de treinen. Tegen Treinenweb.nl heeft de NS het volgende laten weten: "De situatie bij ons op dit moment is dat we minder treinen rijden, vanwege het ziekteverzuim. We houden de situatie natuurlijk goed in de gaten". Zodra het kan, zal de dienstregeling van de NS weer worden opgeschaald. Ook bij andere vervoerders in ons land geldt een aangepaste dienstregeling.