Afscheidsritten met SGM Sprinter materieel afgelast

De aankomende afscheidsritten met het oude SGM Sprintermaterieel worden afgelast, meldt de NVBS. De ritten met het uit het jaar 1975 afkomstige stoptreinmaterieel zouden op zaterdag 18 december plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen is het evenement geschrapt.

Hoewel de datum van de rit al publiekelijk bekend was, was er nog geen programma publiekelijk gemaakt door de SNE (Stichting NVBS Excursies), en dat had aanvankelijk in deze periode moeten gebeuren. De stichting meldt op hun site dat NVBS-leden welkom zouden zijn tijdens dit rit, en dat ze 200 kaartjes te vergeven hadden.

Het is niet bekend wanneer de rit plaats zal gaan vinden. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat een afscheidsrit later plaatsvindt dan het officieel uit dienst stellen van het materieel. Tussen het uit dienst halen van het Materieel '64 in 2016 heeft het nog vijf maanden geduurd voordat de afscheidsrit plaatsvond.

Inzet van SGM

Liefhebbers die op eigen houtje afscheid willen nemen van de trein die kunnen dit materieel veel zien tussen Den Haag en Dordrecht (5000 en 5100 serie). Ook tussen Utrecht en Baarn (5500-serie) is er kans om deze oudgedienden tegen te komen, evenals tussen Apeldoorn en Enschede (7000-serie) en een enkele trein tussen Amsterdam - Hoorn (4800-serie). De website Treinposities.nl heeft een speciale pagina waarop inzet van het SGM Sprinter materieel te vinden is.