Landelijk treinverkeer de rest van de avond ontregeld

 (Foto: Treinenweb)
(Foto: Treinenweb)

Het treinverkeer in Nederland is sterk ontregeld door een verstoring op de verkeersleidingsposten eerder vandaag. Doordat personeel en treinen op veel plekken gestrand zijn verwachten NS en ProRail dat het treinverkeer de rest van de avond ontregeld blijft.

Door veel last-minute aanpassingen is de reisplanner niet volledig actueel. Indien u op reis gaat, houd dan rekening met veel extra reistijd.

Storing

Volgens spoorbeheerder ProRail konden treinverkeersleiders omstreeks18:00 uur niet meer "betrouwbaar communiceren" met machinisten. Daarom is er besloten om het treinverkeer in het gehele land stil te leggen. Enkele uren later was de storing verholpen, maar de impact was zo groot dat het treinverkeer ernstig verstoord raakte.

Op sociale media hebben inmiddels enkele gebruikers aangeboden om gestrande treinreizigers per auto te vervoeren. Ook na het verhelpen van de storing zal er nog sprake zijn van grote hinder op het spoor, met vertraagde en uitvallende treinen als gevolg.

Tweede telefonieverstoring

Het is niet de eerste keer dat het gehele treinverkeer stil wordt gelegd vanwege een telefoniestoring. Op 31 mei van dit jaar gebeurde dat toen ook al. Toen heeft het twee uur geduurd voordat het probleem opgelost kon worden, daarna was er nog sprake van grote hinder. Het is niet bekend of de storing van vandaag verband houdt met toen.