NS rijdt dit weekend winterdienstregeling met minimaal twee treinen per uur

De NS rijdt dit weekend weer meer treinen met de winterdienstregeling (Foto: Rob Dammers)
De NS rijdt dit weekend weer meer treinen met de winterdienstregeling (Foto: Rob Dammers)

Dit weekend rijdt NS weer de winterdienstregeling die ook voor het vorige weekend aangekondigd was. Er rijden in vergelijking met de eerdere dagen nu ook meer treinen. Op alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier keer per uur. Dit zijn zowel sprinters en intercity’s.

ProRail en NS werken continu door om het spoor sneeuw- en ijsvrij te maken en eventuele verstoringen te verhelpen. Door deze aangepaste dienstregeling houden we meer ruimte op het spoor om eventuele problemen op te lossen. Inmiddels zijn veel opstelterreinen weer bereikbaar, en kunnen treinen van en naar de onderhoudsbedrijven voor controles en onderhoud, zodat ze weer in de reizigersdienst gebruikt kunnen worden

Het strenge winterweer blijft invloed houden op het spoor en de dienstregeling. Treinen en spoor zijn gevoelig voor winterse invloeden. De komende dagen vewacht de NS nog last te krijgen van strenge nachtvorst waardoor er problemen kunnen ontstaan, bijvoorbeeld door rijpvorming aan de bovenleidingen.

Reisadvies

Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks een aangepaste dienstregeling en de voorzorgsmaatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers.

Reizigers voor wie treinreizen dit weekend noodzakelijk is, raad de NS aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen. En daarbij rekening te houden met langere reistijden en mogelijk drukte in treinen.