NS rijdt winterdienstregeling met minimaal twee treinen per uur

De NS rijdt vandaag voornamelijk een Sprinter-dienstregeling (Foto: NS)
De NS rijdt vandaag voornamelijk een Sprinter-dienstregeling (Foto: NS)

Vanwege de verwachte sneeuw, ijzel en harde wind rijdt NS komend weekend minder treinen. Op vrijwel alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier keer per uur. Door minder treinen te rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor. Dit geeft NS en ProRail de kans om mogelijke problemen op te lossen.

Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het openbaar vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks een aangepaste dienstregeling en de voorzorgsmaatregelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Reizigers voor wie treinreizen dit weekend noodzakelijk is, raden we aan om voor de meest actuele reisinformatie vlak voor vertrek de reisplanner te raadplegen en rekening te houden met langere reistijden.

Aangepaste dienstregeling

Dit weekend rijdt zo’n 80% van de treinen van de normale NS-dienstregeling. Op veel trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Waar treinen normaal elk halfuur rijden, blijft dat zo.

Voorbereid op reis

Op stations en in treinen staan collega's klaar om reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Bij ProRail staan extra monteurs en hulplocomotieven klaar. Lees hier meer over de voorbereidingen van NS op winterweer. NS en ProRail werken er hard aan om de gevolgen van het winterweer zo beperkt mogelijk te houden en eventuele verstoringen zo snel mogelijk te verhelpen.

NS en ProRail adviseren reizigers, die noodzakelijk met de trein reizen, om vlak voor vertrek de reisplanner op NS.nl of de NS-app te raadplegen.