NS verhoogt tarieven vanaf 2021 met 1,5 procent door inflatie

Je bestelde saldo krijg je vanaf nu direct bij het inchecken op je kaart (Foto: NS)
Je bestelde saldo krijg je vanaf nu direct bij het inchecken op je kaart (Foto: NS)

Met ingang van 1 januari 2021 zal de NS de prijzen van kaartjes en abonnementen met gemiddeld 1,5 procent verhogen. De verhoging van de kosten heeft te maken met de inflatie, waardoor de NS elk jaar haar tarieven mee moet corrigeren.

De tarieven voor tweedeklas reizen, zowel enkele reis als dagretour, worden per 1 januari 2021 gemiddeld 1,5 procent hoger. De prijs van eersteklas reizen stijgt volgend jaar gemiddeld met 2,6 procent. Dit komt omdat de eersteklas tarieven de afgelopen twee jaar niet verhoogd zijn.

Internationaal

De tarieven van internationale treinreizen worden gemiddeld met 1 procent verhoogd. De Early Bird-tarieven voor de Intercity Brussel en de goedkope en meest verkochte tickets voor bestemmingen naar Duitsland die vallen onder de Sparpreise blijven in 2021 in prijs gelijk. Zo blijft er een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van de auto en vliegtuig.

OV-fiets

NS is van plan om het tarief van de OV-fiets te verhogen, van €3,85 naar €3,95 per 24 uur. De laatste verhoging voor OV-fiets was in 2017. Dit voorstel, inclusief een aantal voorgestelde wijzigingen in de algemene voorwaarden van de OV-fiets, heeft NS voorgelegd aan de reizigersorganisaties. Momenteel is de vervoerder nog in afwachting van eventuele opmerkingen over de tariefsverhoging voor het gebruik van de OV-fiets.