Roger van Boxtel neemt afscheid van NS

Roger van Boxtel, president-directeur van NS, neemt afscheid van de NS. Om zijn werkzaamheden bij NS officieel te beëindigen zal de NS onder de hashtag #Rogerchecktuit op dinsdagmiddag een live afscheidsmoment houden waarop er wordt teruggeblikt op zijn periode bij NS. Deze zal vanaf 15:00 op YouTube te bekijken zijn.

Roger van Boxtel trad in de zomer van 2015 aan als president-directeur van NS. Zijn belangrijkste opdracht was om het vertrouwen in NS te herstellen. Van Boxtel heeft met de Raad van Bestuur de afgelopen jaren rust en focus in het vervoersbedrijf teruggebracht en de prestaties sterk verbeterd. Zo voldeed NS in 2019 op alle onderdelen aan de concessie-afspraken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De klanttevredenheid was in 2019 de hoogste ooit

Marjan Rintel zal vanaf oktober de taak van NS president-directeur Roger van Boxtel gaan opvolgen. Hiermee krijgt het vervoersbedrijf voor het eerst een vrouw aan het hoofd van de organisatie.

Van Boxtel: '5 jaar lang aanvoerder van het geelblauwe NS-team'

Tijdens het bekendmaken van zijn aftreden, op 23 juni, sprak hij al een dankwoord uit over zijn werkzaamheden en betrokkenheid bij de NS.

Roger van Boxtel: "Met groot plezier mocht ik de afgelopen 5 jaar aanvoerder zijn van het geelblauwe NS-team. Een oer-Hollands bedrijf met gemotiveerde en betrokken medewerkers. Ik ben onder de indruk van de resultaten die geboekt zijn op onze stations, in de treinen, de werkplaatsen. En dit alles voor onze reizigers. Dank voor het vertrouwen dat ik van iedereen kreeg. Vol overtuiging draag ik de sleutel van de dagelijkse leiding over aan Marjan Rintel. Ik ben héél blij met deze interne benoeming van de eerste vrouwelijke president-directeur van NS".

Gerard van de Aast (voorzitter RvC): "Roger van Boxtel heeft NS niet alleen door een turbulente tijd geleid, maar ook weer op de kaart gezet als betrouwbare mobiliteitspartner. NS is hem zeer veel dank verschuldigd. Onder de leiding van Van Boxtel is een nieuwe strategie uitgezet, duurzaamheid en internationaal treinvervoer op de agenda gekomen en de focus weer gelegd op de reiziger. Daarnaast was Van Boxtel een boegbeeld van NS en geliefd onder de medewerkers."

De video is vanaf 15:00 te bekijken.