Treinverkeer Roermond tot in de middag gestremd vanwege aanrijding

Het treinverkeer tussen Roermond en Weert ligt naar verwachting nog tot vrijdagmiddag stil. (Foto: ProRail)
Het treinverkeer tussen Roermond en Weert ligt naar verwachting nog tot vrijdagmiddag stil. (Foto: ProRail)

Bij een botsing tussen een intercity en een vrachtwagen zijn twee personen lichtgewond geraakt. Het ongeluk vond plaats op een bewaakte overweg bij Roermond. Er is sprake van hinder op het spoor wat tot in de loop van vrijdagmiddag zal duren.

Van Roermond richting Sittard rijden inmiddels weer treinen. Het treinverkeer naar Weert is volgens de NS zeker tot in de loop van vrijdagmiddag gestremd.

Ongeval

De botsing vond om ongeveer 17:00 plaats. Op videobeelden die door een omstander gemaakt zijn is te zien dat de chauffeur van de op de overweg gestrande vrachtwagen op tijd uit zijn cabine klom, en vervolgens langs het spoor aandacht van de machinist probeerde te trekken door te zwaaien. De beelden zijn inmiddels op videosite Dumpert geplaatst.

Twee slachtoffers hadden nekklachten en moesten door ambulancepersoneel worden nagekeken, meldt de politie. ProRail spreekt van een grote ravage. Bij de aanrijding is een overweginstallatie vernield en zouden bovenleidingsportalen geraakt zijn. Zowel de truck, de oplegger als de trein hebben schade opgelopen. De reizigers en het treinpersoneel werden uit de trein geëvacueerd.

De berging van trein, vrachtwagen en lading is vannacht afgerond. De herstelwerkzaamheden zijn rond 03:00 uur begonnen. Naast herstel aan de bovenleiding moeten er ook spoorstaven worden vervangen.

Reisadvies

Er rijden stopbussen tussen Roermond en Echt, en snelbussen tussen Weert, Roermond en Sittard.