Historische Sik van station Zuilen weer terug naar Werkspoor

De iconische Sik-locomotief die sinds 2008 bij het station Utrecht Zuilen stond is verhuisd. De locomotor, zoals die genoemd wordt, is weer terug naar de Werkspoorfabriek. De trein is nu een eye-catcher van het Museum van Zuilen, welke sinds kort gevestigd is in de oude Werkspoorfabriek van Utrecht.

De verhuizing van de nostalgische locomotief vond vrijdagochtend plaats. Met een dieplader werd de Sik 335 enkele honderden meters verplaatst. Inmiddels staat het historische pronkstuk nu voor de deur van de Werkspoorfabriek. Dit was vroeger de plek waar voornamelijk treinen gebouwd werden, maar ook bussen en brugonderdelen werden daar gefabriceerd. Tegenwoordig is de oude Werkspoorfabriek  in Utrecht ingericht als als bedrijvencomplex waarin tientallen verschillende bedrijven gevestigd zitten. Het industriële karakter is behouden gebleven.

'Sik van Zuilen'

De trein werd in 2008 van de sloop gered en gepresenteerd bij het station van Zuilen, maar was toen al eigendom van het Museum van Zuilen, wat toen nog op een andere locatie gevestigd zat. Omdat er toen geen goede plek was bij het museum was, werd er besloten om het iconische pronkstuk bij het station te plaatsen. Nu het museum verhuisd is naar de Werkspoorfabriek bleek het geen moeilijke opdracht te zijn om de locomotief voor de deur van de oude fabriek, waar sinds kort het museum ook zit, te plaatsen.