NS en Prorail maken reizigers bewust op verantwoord reizen

NS en ProRail zijn een campagne gestart om reizigers in deze tijd op een verantwoorde manier te laten reizen met de gedachte bij de corona-maatregelen. Een team van Helpende Handjes zullen de komende periode reizigers op de regelgeving attenderen.

Op Utrecht Centraal staat deze week al een team van Helpende Handjes met speciale borden die aangeven hoe je verantwoord kunt reizen en om je te helpen herinneren een mondkapje op te zetten in de trein. Daar werd zo positief op gereageerd, dat dit de komende anderhalve week wordt uitgebreid naar andere stations in Nederland.

Maatregelen

Op de stations zijn allerlei hulpmiddelen te vinden om de anderhalve meter afstand goed te kunnen houden. Zo wordt reizigers geadviseerd om op het perron vijf tegels tussen elkaar te laten, op de roltrap vier treden afstand te houden en rechts te houden in de stationshal. Daarnaast zijn de Helpende Handjes ook te vinden op de schermen op de stations.

Helpende Handjes

De komende dagen komen reizigers de Helpende Handjes onder andere tegen op de stations Amsterdam Zuid, Rotterdam Centraal, Arnhem Centraal, Leiden Centraal en Den Haag Centraal. Daarna volgen er nog meer stations.

De boodschap van de ov-sector blijft: het openbaar vervoer is geen uitje, reis alleen als dat echt niet anders kan.

Bron: NS