Kabinet versoepelt op 15 juni reisadvies voor Europese bestemmingen

Het kabinet versoepelt straks het reisadvies voor Europese landen (Foto: Rob Dammers)
Het kabinet versoepelt straks het reisadvies voor Europese landen (Foto: Rob Dammers)

Het kabinet zal vanaf 15 juni het reisadvies voor de Europese landen gaan versoepelen, zo zal aanstaande woensdag bekend gemaakt worden. het advies zal worden aangepast van "alleen noodzakelijke reizen" naar "let op, veiligheidsrisico's"

Naar verwachting zal dit ook de datum zijn waarbij de grenzen van België en Duitsland weer geopend worden voor vakantieverkeer. Ook Frankrijk is momenteel aan het onderzoeken of zij op die datum ook haar grenzen weer kunnen openen.

Het kabinet zal volgens de media voor deze landen het reisadvies afschalen van code oranje (alleen noodzakelijk) naar code geel (let op, veiligheidsrisico's). De landen die aangeven dat ze nog niet klaarstaan om toeristen te ontvangen blijven op oranje staan. Op de overheidswebsite Nederland Wereldwijd is een overzicht te zien met de reisadviezen per land.

Het RIVM meldde afgelopen zaterdag nog tegenover de NOS ze weinig problemen voorzien als Nederlanders komende zomer in een beperkt aantal landen op vakantie gaan. "Als je gewoon kijkt wat de kans op besmetting is, dan zal dat weinig uitmaken in Nederland of in Frankrijk", zei Jacob Walling.