ProRail bezig met herstel van schade aan aanrijding

ProRail en ASSET-Rail zijn beginnen met herstel van de schade (Foto: ProRail)
ProRail en ASSET-Rail zijn beginnen met herstel van de schade (Foto: ProRail)

Spoorbeheerder ProRail is samen met spooraannemer ASSET-Rail begonnen met het herstel van de omvangrijke schade die bij het tragische treinongeluk onstaan is. Bij het ongeluk reed een SNG-Sprinter bij een onbeveiligde spoorwegovergang in op een oplegger van een tractor. Hierbij kwam de machinist om het leven.

Bij de ernstige aanrijding ontstond grote schade aan sporen, bovenleiding en trein. De voorste wielen van de trein raakten ontspoord. Vannacht is de trein weer op het spoor gezet en is het wielstel van het beschadigde deel van de trein voorzien van een speciale asbreukwagen. Zodra de beschadigde portalen en de vernielde bovenleiding opgeruimd is kan een diesellocomotief de treinstellen met een aangepaste snelheid wegslepen in de richting van Amersfoort. De gecrashte trein zal worden overgebracht naar een werkplaats voor nader onderzoek.

Die schade aan het spoor is groot en er is veel inzet van mensen en materieel nodig. Om het spoor te herstellen moeten er 3 portalen, 560 dwarsliggers en 300 meter aan spoorstaaf worden vervangen.

Reisadvies

Verwachting is dat maandagmorgen vanaf 6 uur weer treinen van en naar Assen kunnen rijden. Vanaf Assen blijven bussen rijden in verband met geplande werkzaamheden bij Groningen. Reis alleen als het noodzakelijk is!