NS Orkest speelt Wilhelmus vanuit huis

Het NS Orkest heeft werk gemaakt van de oproep van Het Koninklijk Concertgebouworkest om met z’n allen het Wilhelmus te spelen. De spoormuzikanten hebben vanuit huis het Wilhelmus ingespeeld en opgenomen. Vervolgens zijn alle delen samengevoegd tot onderstaande video waarin de musici heel Nederland een fijne Koningsdag wensen.

Patricia Langeveld is teammanager bij NS en speelt 9 jaar in het orkest: “Wij wilden graag een muzikaal steentje bijdragen aan een bijzondere Koningsdag voor iedereen. Koningsdag is vandaag vanwege het heftige virus anders dan eerdere jaren. Door het Wilhelmus te spelen, voelt het alsof we toch een beetje samen zijn. Ook al is het op afstand. Hopelijk halen luisteraars een beetje troost uit dit kleine gebaar.”

NS Orkest

Het NS Orkest - onder leiding van Jaak Notebaert - bestaat uit ruim 70 muzikanten van jong tot oud. Veel van de muzikanten zijn of waren actief in de spoorsector. Het orkest is opgericht in 1949 en kent houtblazers, koperblazers en een percussiegroep. Wekelijks repeteert het orkest op het hoofdkantoor van NS in Utrecht. Het repertoire bestaat uit klassieke en moderne muziek. Regelmatig treedt het orkest op in concertzalen en tijdens festivals en evenementen door het hele land, en met name ook op stations.