Opnieuw trein beschoten door vandalen

Onbekenden hebben aan het begin van de nacht van woensdag op donderdag op een trein geschoten. Dit maal betrof het een trein welke stilstond op het opstelterrein bij de het NS onderhoudsbedrijf bij Onnen (vlakbij Haren). Er zou volgens een woordvoerder een ruit gesneuveld zijn.

"Zoals altijd in dit soort gevallen zullen we aangifte doen en gaan we proberen de schade op de dader te verhalen.", aldus de woordvoerder.

Eerdere incidenten

Het is de tweede keer in een week tijd dat er een trein beschoten is. Eind vorige week werden twee passagierstreinen in Noord-Brabant beschoten. Hierbij sneuvelden er 6 ruiten van twee treinen. Nog dezelfde avond hield de politie twee 15-jarige jongensaan die in bezit waren van een balletjespistool. Ze zullen zich binnenkort tegenover de kinderrechter moeten verantwoorden.

Bij Sittard werd maandagavond vanaf een viaduct een stoeptegel op een trein gegooid waarin geen passagiers zaten. Het projectiel miste de trein op een haar, een ruitenwisser van de trein raakte wel beschadigd.

Foto: TahR78
Foto: TahR78