Geen treinen naar Maastricht Randwyck tijdens opening carnavalsseizoen

Carnavalgangers kunnen 11 november, de aftrap van de vastelaovend, niet met de trein naar 'de11devande11de' in het MECC. Arriva heeft besloten dat de treinen die dag niet door zullen rijden naar station Maastricht Randwyck.

De vervoerder zegt dat ze uit 'veiligheidsoverwegingen' de treinen niet verder kunnen laten rijden naar station Maastricht. Carnavalisten die naar het MECC willen gaan of mensen die bij bedrijven in Randwyck moeten zijn, moeten uiteindelijk een wandeltocht maken naar het evenement. De organisatie Sjeng Kraft Kompenei benadrukt dat dit geen probleem moet zijn. De wandeltocht duurt ongeveer even lang als van het station naar het Vrijthofplein, waar voorheen het openingsfeest gehouden wordt.

Omdat het Vrijthof onvoldoende ruimte kan bieden voor de steeds groter wordende toestroom aan bezoekers, en omdat er niet meer voldaan worden aan de steeds strenger wordende veiligheidseisen die de gemeente op en om het Vrijthof aan de organiserende stichting stelde, heeft de Sjeng Kraft Kompenei besloten om het openingsfeest in het MECC te vieren.

Ook geen NMBS

Aanvankelijk leek het erop dat de Belgische NMBS een helpende hand kon uitsteken door zelf wel te stoppen op dit station volgens de zondag-dienstregeling. Echter is dit plan weer teruggetrokken: "De trein is niet geschikt om dat aantal reizigers te vervoeren”, zegt Bart Crols van de NMBS. “Het is in het belang voor iedereen. Dit zou niet veilig zijn."

Hoewel de beslissing van Arriva tot de nodige politieke vragen heeft geleid, begrijpt het provinciebestuur het besluit van de vervoerder.

Foto: Jeroen de Vries
Foto: Jeroen de Vries