Let op: Mondkapjes in het OV zijn vanaf nu verplicht. Reis alleen als het echt nodig is!

NS zet extra treinen in naar Pinkpop

Om een 50 jaar lange samenwerking tussen NS en Pinkpop te eren, kleurt de NS in samenwerking met ProRail, het perron van station Landgraaf komend weekend helemaal roze, en zal er een speciale Pinkpop tegel worden onthuld.

De onthulling van de jubileum-tegel zal plaatsvinden door festivaldirecteur Jan Smeets samen met stationsmanager Ron Lenssen van Landgraa. Dit moment zal vrijdag rond 15.30 uur op station Landgraaf plaatsvinden.

Veel festivalgangers

De NS verwacht voor Pinkpop rond de 60.000 festivalsgangers die per trein naar het evenement reizen. Daarom zet de vervoerder  extra treinen in om alle bezoekers van en naar het festivalterrein te brengen.

Speciaal voor alle festivalgangers rijdt NS twee keer per uur naar Landgraaf (in aanvulling op het vervoer door Arriva). Ook rijdt een extra pendeltrein van Sittard via Heerlen naar Landgraaf van 8.30 uur tot 16.00 uur en Heerlen – Landgraaf van 23.00 uur tot 00.00 uur.

De NS heeft personeel klaar staan op de stations Heerlen en Sittard om reizigers zo goed mogelijk op weg te helpen

Op station Landgraaf worden extra in- en uitcheckzuilen geplaatst om te zorgen dat iedereen zo soepel mogelijk zijn of haar reis kan vervolgen. Om reizigers te voorzien van informatie komen er extra omroepberichten en staan op het festivalterrein en de campings schermen met reisinformatie.

Foto: NS
Foto: NS