Station Schiphol komende week beperkt bereikbaar vanwege werkzaamheden

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 januari rijden er zeer beperkt tot geen treinen van en naar Schiphol. ProRail voert diverse werkzaamheden uit rond Schiphol. Tijdens deze vier dagen rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. De Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal-Rotterdam.

Op zaterdag 19 en zondag 20 januari is Schiphol helemaal niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport en Diemen Zuid - Duivendrecht bussen in plaats van treinen.

Voor overstappende reizigers op Amsterdam Sloterdijk en Schiphol zet NS kruiers in om hen te assisteren met hun bagage. Daarnaast helpen vele extra NS-medewerkers op de stations om reizigers naar de bussen te verwijzen.

Reisinformatie

De werkzaamheden zijn ingrijpend en de impact op het treinverkeer is groot. Door de centrale ligging van Schiphol geldt op diverse trajecten in Zuid- en Noord-Holland alsook Flevoland een aangepaste dienstregeling met omreizen, extra overstappen en soms ook minder treinen. NS zet bussen in tussen Schiphol Airport – Leiden, Schiphol Airport – Amsterdam Sloterdijk en Diemen Zuid – Duivendrecht. Bij de halte staan in- en uitcheckpalen. Op het traject Amsterdam Bijlmer Arena – Amsterdam Zuid – Schiphol Airport kunnen reizigers ook gebruikmaken van de R-net bussen. Daarvoor checken zij in en uit bij de vervoerder. Dit geldt ook voor de metro. De Ns en ProRail adviseren reizigers hun reis van tevoren te plannen via de NS Reisplanner op de website of de app. In het reisadvies is een schatting opgenomen van de extra reistijd. Deze bedraagt circa 15-45 minuten.

Werkzaamheden

ProRail werkt gedurende vier dagen op tientallen locaties aan onderhoud van het spoor. Het werkgebied ten zuiden van Schiphol beslaat 25 kilometer, van station Sassenheim tot aan Badhoevedorp. In het weekend komt daar een gebied bij van Schiphol tot Amsterdam. Honderden mensen zijn dag en nacht bezig met het vernieuwen van spoor, dwarsliggers, wissels en bovenleidingen. Ook wordt gewerkt aan de elektriciteitsvoorziening van station Schiphol Airport.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb