EO nadert 200e aflevering van Rail Away

Het nieuwe jaar gaat weer vol mooie treinreizen van start, want dit is tevens het moment dat het veelbekeken programma Rail Away van de EO een mijlpaal haalt: In januari wordt de 200e aflevering op de televisie vertoond. Dit zal de kijker zeker niet ongemerkt voorbij gaan.

In de 200e aflevering komt alles samen waar Rail Away al ruim 20 jaar voor staat: milieuvriendelijk reizen per trein door prachtige landschappen en pittoreske plaatsjes, ondersteund door sfeervolle muziek en een rustgevende achtergrondstem. De 200e aflevering komt vanuit hèt treinenland bij uitstek: Zwitserland. En daar blijft het niet bij, want er komt een marathonuitzending in de nacht.

In Zwitserland de hoogte in

De jubileumuitzending gaat van start met een stoomlocomotief op het Furka-bergmassief, waardoor vervlogen tijden herleven. Voor de 200e aflevering is gebruik gemaakt van een speciale Cineflex-camera die onder een helikopter hangt. Daarmee zijn unieke beelden gemaakt van de Gornergratbahn.

De wereldberoemde ‘Glacier Express’ biedt een prachtig zicht op de Zwitserse bergwereld en rijdt vlak langs de grootste ijsmassa van de Alpen, die maar liefst 23 kilometer lang is. Vanuit Zermatt gaat de kijker langs dichte bossen en alpenweide naar een spectaculaire hoogte van 3089 meter. Eenmaal boven weet de reiziger zich omringd door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met natuurlijk het uitzicht op de ‘koning der bergen’: de Matterhorn. Eenmaal boven weet de reiziger zich omringd door 29 toppen van meer dan 4000 meter hoog, met natuurlijk het uitzicht op de ‘koning der bergen’: de Matterhorn. 

Nachtelijke special

Als feestelijk eerbetoon zendt de EO in de nacht van 11 op 12 januari de hele nacht Rail Away uit. Tijdens deze nacht doorkruist de kijker per trein de wereldkaart met van elk continent twee afleveringen uit een recent of ver verleden, en uit Europa zelfs vijf.

Haut-Savoie in Frankrijk

Ook op 18 januari wordt er een nieuwe, speciale sneeuwaflevering van Rail Away uitgezonden. In deze aflevering doorkruist Rail Away het departement Haut-Savoie in Frankrijk. Een klein tandradbaantje reist dwars door een besneeuwde bergwereld en dichte naaldbossen richting de Mont-Blanc. Een bijzondere ervaring om mee te maken en om te zien.

Foto: Rail Away / EO
Foto: Rail Away / EO