Station Heerlen de Kissel sluit tijdelijk vanaf eind 2018

Er bestaat onduidelijkheid over de toekomst van station de Kissel in Heerlen. De provincie heeft de voornemens om vanaf de nieuwe dienstregeling op 9 december dit station voor onbepaalde tijd te sluiten. De gemeente ziet dit plan niet zitten.

Het station zal vanaf december 2018 voor minimaal twee jaar gesloten worden vanwege de werkzaamheden aan het spoor en de start van de Drielandentrein van Maastricht naar Aken die later door zal worden getrokken naar Luik. Ook zal er een extra perron moeten worden gebouwd, wat één miljoen extra zal kosten.

Momenteel maken er per dag nog minder dan honderd reizigers gebruik van het station. Naar verwachting zullen zij in die periode dat het gesloten zal zijn een nieuw alternatief hebben gevonden, is de verwachting. Naastgelegen stations zijn Heerlen en Landgraaf. Het is dus nog maar de vraag of Heerlen de Kissel in 2020-2021 weer open kan gaan.

Als het aan de gemeente ligt moet het station weer snel terugkeren. "We verwachten dat De Kissel na de werkzaamheden aantrekkelijker wordt. Daar ligt ook een P&R-voorziening. Als je dat stimuleert, biedt dat nieuwe kansen en wordt het drukker”, zegt een gemeentewoordvoerder.

Foto: Google Maps
Het station van Heerlen de Kissel welke vanaf eind dit jaar mogelijk voor enkele jaren dicht zal gaan.
Foto: Google Maps