Steeds meer mensen pakken trein richting Borkum

Het aantal reizigers naar de Eemshaven heeft de verwachtingen van vervoerder Arriva en rederij AG Ems flink overtroffen. De spoorlijn is sinds eind maart van dit jaar geopend waarmee er een makkelijkere verbinding is met het Duitse waddeneiland Borkum.

"Voor ons was dit helemaal geweldig’’, zegt adjunct-directeur Rolf Bouwman van rederij AG Ems, over het eerste zomerseizoen, tegenover RTV Noord. Nog niet eerder bracht het bedrijf zoveel mensen in een jaar tijd naar Borkum. De veerdienst verwacht deze maand de 400.000ste passagier van dit jaar aan boord te mogen begroeten.

Cijfers

De cijfers van het aantal reizigers zijn bij Arriva niet publiekelijk omdat dit gevoelig zou zijn voor concurrentie. Wel geeft Arriva aan dat ze trots zijn op het eerste half jaar na de opening van de spoorlijn. Ook AG Ems kon geen exacte cijfers geven maar spreekt wel over '', zij gaven aan enkel het aantal verkochte combi-tickets bij te houden waarbij reizigers via een bestelling een ticket hebben voor zowel de boot als de trein. Ook Arriva die de combi-tickets verkoopt geeft hierover geen exacte cijfers, maar kon wel vertellend at het om 'duizenden' zou gaan.

De dienstregelingen van de trein is ook afgestemt op die van de veerboten. Vaart er een extra boot, dan rijdt er ook een extra trein. Is de boot vertraagd, dan kan de kapitein een extra trein aanvragen.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb (video still-shot)