Bemiddelingspoging mislukt, CNV wil woensdag staken

Het CNV wil het landelijke streekvervoer vanaf woensdag voor 72 uur platleggen. Volgens vakbond is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao voor personeel van het openbaar vervoer mislukt.

Door de staking zal landelijk het streekvervoer aanstaande woensdag worden stilgelegd. Het is nog niet duidelijk wat de impact zal worden bij het openbaar vervoer. De kans is aannemelijk dat er veel bussen en regionale treinen niet gaan rijden.

Het CNV heeft haar leden opgeroepen om vanaf woensdagochtend het werk voor 72 uur neer te leggen. "Helaas, we hadden het graag anders gezien”, zegt onderhandelaar Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen.

De FNV kon nog niet zeggen of haar leden zich achter de werkonderbreking zullen scharen.. Maandagavond moet hier meer duidelijk over worden.

Stakingsactie

De staking zou eerst al op maandag beginnen, maar die actie werd door de bonden twee dagen uitgesteld om de bemiddelaars meer tijd te geven om om met een bemiddelaar om de tafel te kunnen zitten.

"We hebben nu een terugkoppeling gekregen van de bemiddelaars. De uitkomst is een koude douche. Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan'', aldus Severijns.

Momenteel wordt er onderhandeld over een cao voor 12.000 werknemers in het streekvervoer. De bonden eisen een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen elke 2,5 uur een (plas)pauze.

Foto: Treinenweb.nl
Foto: Treinenweb.nl