's-Hertogenbosch opnieuw ontruimd na dreiging met vuurwapen

Voor de tweede keer op de donderdagavond werd het station van Den Bosch ontruimd, ditmaal omdat een man op het perron met een pistool zou zwaaien. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van vals alarm.

Rond kwart over tien die avond werd een deel van het station opnieuw ontruimd, nadat een 'nogal druk persoon' in de trein heen en weer liep en voor amok zorgde. Hierbij maakt hij een gebaar dat hij een pistool bij de hand zou hebben. Toen de trein het station binnenreed, werd de man door politie opgewacht en ondervraagd. Er werd niets bij hem aangetroffen, aldus een woordvoerder. Wel werd voor de veiligheid het perron waar de trein aankwam enige tijd afgesloten.

Volgens de politie is er geen verband tussen de twee incidenten.

Eerdere ontruiming

Eerder werd er het station eerder op diezelfde avond ook al ontruimd. Toen zou een andere man  hebben gemeld dat hij een tas in een trein heeft had achtergelaten waar een bom in zou zitten. De persoon is in de buurt van het station opgepakt. Uiteindelijk bleek er geen sprake te zijn van een explosief. Het treinverkeer werd hierdoor ernstig gehinderd.

Foto: Henk Monster (Wikipedia)
Foto: Henk Monster (Wikipedia)