Donderdag 31 mei weer staking, uitval van diverse bussen en regionale treinen

Donderdag 31 mei hebben de vakbonden CNV en FNV een nieuwe 24-uurs staking aangekondigd in verschillende regio’s. Hierdoor zullen bussen en bepaalde regionale treinen niet gaan rijden.

Buschauffeurs staken op donderdag 31 mei bij de RET (streekvervoer/OV-deel) in Rotterdam, Arriva Drechtsteden-Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Connexxion Voorne-Putten, Arriva Limburg en Arriva in Friesland.

Limburg (Arriva)

Arriva verwacht dat in Limburg zowel de bussen als treinen niet tot nauwelijks rijden. Ook de treinen Nijmegen – Roermond vallen onder Arriva Limburg. De ritten van Arriva van buslijn 44 Heerlen-Aken vervallen. De ritten van de Duitse vervoerder ASEAG van buslijn 44, rijden enkel in Duitsland van/tot de Nederlandse grens. Arriva adviseert haar Limburgse reizigers alternatief vervoer te zoeken.

Friesland (Arriva)

De stakingsaanzegging in Friesland geldt alleen voor Arriva. Arriva verwacht dat net als in Limburg in Friesland nauwelijks tot geen bussen zullen rijden. Uitzondering zijn de bussen op de Waddeneilanden, de Opstappers en de lijnen 304 en 314 Drachten-Groningen. De treinen (Friese spoorlijnen) rijden volgens de normale dienstregeling.

Zuid-Holland: diverse regio’s

In Zuid Holland wordt er gestaakt rond Rotterdam (RET), rond Dordrecht (Arriva) en Voorne-Putten (Connexxion) . Hier zullen echter niet alle bussen uitvallen. Per regio vind je hieronder meer informatie.

Regio Dordrecht (Arriva)

In de regio Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenlanden in Zuid-Holland valt een groot deel van het personeel onder een andere cao (MuMo), waarvoor de stakingsaanzegging niet geldt. Hier de werkwillige chauffeurs bij optellend, is het de verwachting dat een groot deel van de streekbussen in de regio wel gereden kan worden. De stadsbussen in Dordrecht rijden niet. De treinen op de MerwedeLingelijn (Dordrecht-Geldermalsen) rijden volgens de normale dienstregeling.

Regio Rotterdam (RET)

Ook bij de RET rijden de buschauffeurs onder verschillende CAO’s. Ongeveer 240 RET chauffeurs vallen onder de CAO Streekvervoer. De RET verwacht dat er op meerdere buslijnen ritten gaan uitvallen en dat er een verstoorde dienstregeling gereden wordt. RET geeft niet expliciet aan waar de grootste hinder verwacht wordt, maar het ligt voor de hand dat de meeste hinder merkbaar zal zijn bij de streeklijnen. De trams en metro’s van de RET zullen gewoon rijden.

Voorne-Putten (Connexxion)

Ook hier staken de bussen op donderdag 31 mei. Ook de Connexxion bussen rond Rozenburg vallen hieronder. “Houd daarom rekening met de mogelijkheid dat het busvervoer zeer beperkt zal zijn in dit gebied. We streven ernaar om toch zoveel mogelijk bussen te laten rijden” laat Connexxion weten.

Foto: Frans Berkelaar (Flickr; Creative Commons)
Foto: Frans Berkelaar (Flickr; Creative Commons)


 

Bron: Treinreiziger